Након одржаних квалификација у Ваљеву, Књажевцу и Врању синоћ је на градском базену у Чачку у полуфиналној вечери City games-a снаге одмерило 6 екипа. Такмичари су дошли из Врања, Књажевца, Зајечара, Ужица, Ваљева и Чачка а сви су имали само једну жељу – да прођу у финале ове међународне манифестације.

Тимови су се такмичили у 6 дисциплина а публика са трибина дала је све од себе да буде добра мотивација домаћем тиму из Чачка. Након прве игре “Летећи ватерполо” Ужице осваја највише поена (10), Чачак завршава игру на другом месту (8 поена) а иза себе оставља Врање (6 поена), Зајечар (4 поена), Књажевац (2 поена) и Ваљево (0 поена). Друга игра “Спасавање туристкиње” доноси мале промене на табели. Своје туристкиње за најкраће време спасио је момак из Књажевца и тако својој екипи на конто уписао још 10 поена. Зајечар је био бољи у другој игри и освојио 8 поена. Момци из Врања и Ужица урадили су то за исто време и уписали себи по 6 поена. 2 поена иде Ваљеву, док Чачак на разочарење публике ову игру завршава на последњем месту (0 поена). “Водена алка” потпуно мења ток такмичења и након ове игре ситуација на табели постаје неизвезна. Након три игре чак три тима нашла су се на првом месту са по 22 поена: Зајечар, Књажевац и Врање, док Ужице након ове игре завршала са другим местом на тебели и 20 поена. Чачани укупно имају 8 а Ваљево је и даље на последњем месту са освојених 4 поена. У игри “Трка бачви” Чачани се буде и освајају највише поена, док су најмање среће имале девојке из Врања. Након четврте игре ситуација постаје мало јаснија. Књажевац заузима прво место са 28 поена, иза остају Зајечар са 26 поена , Врање и Узице изједначени у овом тренутку са 22 поена, Чачак 18 и Ваљево 12 поена.

Екипа из Ваљева буди се у претпоследњој игри Вошарка и узима максималан број поена, док један од фаворита, екипа из Зајечара игру неочекивано завршава са њагорим временом. Након ове игре ситуација на табели је следећа: Књажевац и даље води са 34 поена, Ужице избија на друго место са 30 поена, Зајечар пада са другог места и остаје на 26 поена, иза Врање са 24 поена а Ваљево упркос победи у овој игри ипак остаје на последњем месту са 22 поена, које дели са екипом Чачка. Ипак последња игра “Весло” била је одлучујућа и управо њени резултати одредили су победнике овог полуфинала. На последњој позицији налази се екипа из Врања са 24 поена, Чачак је био бољи за само један поен и полуфинале завршава на претпоследњем месту са освојених 25 поена, испред је Ваљево са 31 поеном, бронзане медаље осваја екипа из Узица са 36 поена, сребро иде у Зајечар који је освојио 38 поена а златне медаље око врата стављају момци и девојке из Књажевца који су у овој полуфиналној вечери освојили 49 поена.

Медаље првопласиранима доделио је помоћник градоначелника Чачка, Владан Милић који је том приликом изјавио да му је жао што Чачак није прошао у финале али да је поносан на своје суграђане јер су били одлични домаћини.