Отворени терени

АТЛЕТСКИ СТАДИОН: Чачак је у јуну 1973.године добио за то време модеран атлетски стадион. Изграђен је за потребе Армијских игара ЈНА и урађен је по свим нормативима краљице спортова. Представља један од ретких објеката овакве врсте, а да се не налази у склопу фудбалског стадиона. Поседује сва атлетска борилишта и уз активне спортисте га користе бројни рекреативци.
ТЕРЕНИ ЗА МАЛЕ СПОРТОВЕ: У склопу спортског центра Младост налазе се и терени за мале спортове. Терени за рукомет, мали фудбал, кошарку и одбојку су опремљени неопходним реквизитима. Сви су осветљени и на располагању су спортистима 24 сата.
ТЕРЕТАНЕ НА ОТВОРЕНОМ: Спортски комплекс наше установе има и две теретане на отвореном. Омиљена вежбалишта бројних грађана Чачка се налазе у непосредној близини реке западне Мораве. Прва теретана на отвореном је опремљена справама на којима се вежба сопственом снагом, док је нова теретана са модерним справама дар компаније Ауто Чачак Комерц и отворена је у марту 2017.године.
ТЕНИСКИ ТЕРЕНИ: Први тениски терени у нашем граду су направљени седамдесетих година прошлог века на простору СЦ Младост. Комплекс од четири терена са шљаком представљају праву тениску оазу за поклонике белог спорта.
ФУДБАЛСКИ ТЕРЕН: У склопу отворених терена у СЦ Младост постоји и фудбалски терен правих димензија. Користе га бројни чачански фудбалски клубови који немају своје терене за тренинге и одигравање првенствених утакмица. Уз фудбалски терен је направљен још један димензија 50×70 метара кога углавном користе млађе категорије.
ТРИМ СТАЗА: У шумици надомак градске плаже се налази мини трим стаза. Стаза је опремљена препрекама и справама и служи за активно вежбање како активних спортиста, тако и рекреативаца.
СКЕЈТ ПАРК: Великом жељом и залагањем заљубљеника у овај вид рекреације Чачак је 2015.године добио и скејт парк. Налази се такође у приобаљу Западне Мораве, осветљен је и доступан 24 сата.