Дани урбане културе - ДУК

ДУК фестивал одржава се у јуну месецу на простору Спортског центра „Младост“.

Сарадња са омладинским удружењем Алтернатива за Чачак траје од 2014. године када су кренули земљани радови у оквиру пројекта Скејт Парк.

Целокупна идеја „Алтернативе за Чачак“ и ДУК фестивала орјентисана је на привлачење што више људи на Мораву, како кроз културне музичке садржаје које нуди фестивал тако и кроз рекреативне садржаје које пружа Парк младости.

Поред самог Скејт парка изграђен је и амфитеатар који има капацитет око 300 седећих места, што оставља простор за организацију културних догађаја током читавог лета.

Као фестивал који претендује да постане један од водећих брендова града сматрамо да треба подржати реализацију ове манифестације као одличног примера јавно приватног партнерства.

Предвиђене су три фестивалске зоне. Поред дневних радионица намењених најмлађима планирана је сарадња са библиотеком, интерактивна радионица са архитектонским тимом, као и постављање кампа за посетиоце фестивала који долазе са стране. ДУК пијаца се показала као одличан продајни простор и прилика да излажу млади чачански дизајнери.