Дан уочи великог православног празника Богојављења на градској плажи је све спремно за обележавање овог значајног догађаја. Постављене су платформе за пливаче, трибина за гледаоце, формирано је језеро. Утисак је да ће и овогодишње, петнаесто по реду пливање за Часни крст у Чачку бити организовано на највишем нивоу.

“Морам истаћи да смо све припреме за ову значајну манифестацију привели крају. Предузеће “Стејџ Про“ је по договору завршило свој део посла. Запослени у СЦ Младост су такође свој део посла одрадили, тако да максимално спремни дочекујемо пливање за Часни Богојављенски крст. Завод за јавно здравље је јуче два пута, а данас једном узорковао воду и резултати јасно говоре да нема никаквих евентуалних опасности по наше одважне момке и девојке који ће сутра запливати у хладној Морави. Позивам наше суграђане да у што већем броју дођу сутра на градску плажу и пре свега дају подршку свим учесницима, али и уживају у једној лепој и традиционалној манифестацији која се одржава у нашем граду већ 15 година“ – истиче директор СЦ Младост Милош Стеванић.

Овогодишње пливање ће свакако бити најмасовније до сада, јер се пријавило 150 учесника. Након свечане литургије и литија, пливање за Часни крст ће се одржати у 10 часова. У вечерњим часовима програм се сели у Дом културе где ће најпре бити отворена изложба, а потом ће се одржати и Богојављенска академија. У интервалу од 10 до 15 часова сви који желе могу у медија центру Градског стадиона добровољно дати крв. Поред тога манифестација има хуманитарни карактер који се огледа у прикупљању новчане помоћи за наше социјално угрожене суграђане.