На клизалишту је данас почела бесплатна школа клизања коју организује Спортски центар Младост уз сарадњу са школицом спорта Каспер. Тачно у 11 часова преко 50 малишана се у пратњи својих родитеља обрело на нашем клизалишту. Први час је протекао у основним информацијама везаним за боравак на леду, као и почетним корацима када је клизање у питању.

“Одзив је заиста велики и мислим да ће ови малишани лепо искористити наредних седам дана и савладати основе клизања. Почели смо са основама приликом пада, односно устајања са леда. Родитељи нам помажу када су у питању они најмлађи полазници и ја чврсто верујем да ће сва деца након ових седам дана рада бити обучена да самостално клизају, што је и основни циљ иве школе“ – рекао је један од инструктора професор Небојша Шарчевић.

Школу клизања воде три млада професора, који су обучени да полазницима пренесу знања из овог лепог и атрактивног спорта. Подсећамо да ће школа клизања трајати до 7.фебруара, сваког дана од 11 до 11,45. У среду 6.фебруара планирано је да се одрже и игре на леду, које ће почети у 17 часова. Клизалиште ће до 18.фебруара за редовне посетиоце радити сваког дана у сталним терминима од 12, 14, 16 и 18 сати.