Крај децембра је увек период када се своде рачуни и врши рекапитулација онога што је урађено у години која броји своје последње дане. Тако је и у Установи за физичку културу Спортски центар Младост. Када се осврну иза себе, у јавној установи која је носилац спортских активности у нашем граду могу с’разлогом да одишу задовољством. Било да је реч о редовним пословима којима се Спортски центар Младост бави сваке године, или новим инвестицијама и садржајима, резултати су једноставно позитивни.

“Мислим да иза нас остаје једна пословно успешна година. Радили смо пуном паром и верујем оправдали поверење оснивача, али пре свега наших бројних корисника. Трудили смо се да свима изађемо у сусрет и понудимо на адекватан начин широку лепезу садржаја наших објеката и терена“ – рекао је вд директор СЦ Младост Милош Стеванић.

Милош Стеванић, вд директор СЦ Младост

Подсећамо да СЦ Младост води бригу о већем делу спортске инфраструктуре у Чачку. Под патронатом ове установе су Градски стадион, хала Младост, Соколана, градски базени, плажа, атлетски стадион са отвореним теренима, као и сви остали садржаји на десној обали Мораве, од Растока до пешачког моста.

“Наш рад је доста специфичан. Током свих 365 дана радимо на одржавању терена и објеката како би били у функционалном стању и како би омогућили свим нашим корисницима да се баве спортом. Ту наравно мислимо и на активне спортисте, али и армију рекреативаца. Поред тога централни део је свакако купалишна сезона. Она за наше суграђане званично траје од половине јуна па до почетка септембра, али за нас у СЦ Младост много дуже. Битно је да Чачанима и даље пружамо услуге најбоље што можемо. Знамо да као и у сваком другом послу може боље, али са расположивим капацитетима се максимално трудимо да будемо на висини задатка“ каже најмлађи директор јавног сектора у Чачку и наставља:

“За мене лично је ова година била изузетно специфична. На дужност сам ступио првог дана купалишне сезоне, што је представљало заиста велики изазов. Желим да одам јавно признање мом претходнику Ацу Јаковљевићу и запосленима у установи, јер ме је првог дана на новом послу дочекала спремна купалишна сезона. После два и по месеца смо заједно били изузетно задовољни. Базене је у току лета посетило око 60 хиљада купача, док је и градска плажа била такође пуна. После неколико година смо поново почели са ноћним купањем и реакције наших суграђана показују да смо направили пун погодак. Сезона је окончана без иједног већег инцидента, а добро је познато да овај посао носи велики ризик, тако да смо у 2017.години потукли многе рекорде када је у питању купалишна сезона“.

Теретана дар АутоЧачак комерца

Спортски центар Младост представља јавну установу која све своје капацитете нуди корисницима. Простор од преко 10 хектара на десној обали Западне Мораве је отворен 24 сата, док су и остали садржаји доступни Чачанима. Због тога не треба да чуди да су често на удару јавности, било у позитивном или негативном контесту.

“Трудимо се да у сарадњи са локалном самоуправом која је оснивач установе растемо из дана у дан. Имамо изузетну сарадњу и подршку градског руководства. У години која је за нама је доста тога урађено и на инвестиционом плану. Подсетићу да је у сарадњи са компанијом Ауто Чачак Комерц у марту отворена нова теретана. Пред почетак купалишне сезоне урађена је комплетна реконструкција платоа на базену, као и фарбање олимпијског базена. На Градском стадиону су такође спроведене одређене радње попут изградње нових клупа за резервне играче, сређивање трибина, набавка “тунела“ за играче. Извршена је и санација Соколане, чији је отворени кошаркашки терен засијао новим сјајем захваљујући Моцарт спорту. Након спроведеног поступка јавне набавке опремили смо фитнес салу у склопу хале Младост и коначно је привели намени у пуном капацитету. У току је и сређивање леве обале Мораве, тако да ће градска плажа наредне сезоне имати још већи простор за купаче. Кроз ново аплицирање за средства на конкурсу “Заједници заједно“ компаније НИС, смо изградили дечје игралиште и теретану на отвореном на Љубић кеју и тако бројним грађанима овог лепог дела Чачка понудили један сасвим нови садржај. Парк Младости у оквиру кога се налази и скејт парк, добија један сасвим нови изглед и у сарадњи са удружењем „Алтернатива за Чачак“, ЈКП „Градско зеленило“ ће свакако бити завршен и представљаће најлепши део нашег града“ – рекао је Стеванић.

Управа СЦ Младост се од половине године налази у прелепом простору управне зграде Градског стадиона. Из овог репрезентативног објекта се управља спортском инфраструктуром Чачка.

“Спортски део управне зграде је завршен тако да се у њему налази управа СЦ Младост. Очекујем у првој половини године да почне и реализација завршетка пословног дела овог великог објекта, који ће већ од наредног лета понудити нешто ново. Ова наша сеоба се подударила са оснивањем Чачанског спортског савеза са којим имамо одличну сарадњу и коме је уз надокнаду уступљен део канцеларијског простора у управној згради на Градском бедему. Жеља нам је да будемо стожер свих спортских актуелности у нашем граду и да заједно са осталим спортским институцијама и руководством града будемо у служби свих наших суграђана“.

Урош Трипковић и градоначелник Милун Тодоровић отварају терен у Соколани

По усвојеном програму пословања за 2018.годину ова установа ће поред својих редовних активности бити један од носилаца манифестација од значаја за град Чачак попут пливања за Часни крст, Радничко спортских игара, Дана урбане културе и Илинданског пливачког маратона. О плановима за наредну годину млади амбициозни вд директор СЦ Младост каже:
“Са доста оптимизма и амбиција улазимо у 2018.годину и очекујем да са новим инвестицијама оправдамо поверење свих. Нашим суграђанима, као и свим запосленима у спортском центру искрено желим пуно здравља, среће и сваке друге благодети. Врата наших објеката и терена ће бити као и до сада широм отворена за све кориснике наших услуга“ – закључио је Милош Стеванић.

Нова теретана у спортској хали Младост