Претходна два дана Чачак је бар на тренутак подсећао на фестивалски град захваљујући младима окупљеним у ДУК тиму.

На преко 15 локација цртало је 25 уметника, а зидове базена краси рад настао у сарадњи уметничких школа из Чачка и Краљева.

За два фестивалска дана одржано је седам концерата. Рамбо Амадеус, одушевио је чачанску публику и отерао кишу, а забава је настављена до раних јутарњих часова уз Smoke Mardeljana и Bad copy.

Субота вече била је резервисана за електронску музику. Вече је отворила Тијана Кабић, а након ње наступио је Марко Настић који је пре пар недеља на спектакуларан начин обележио двадесет година своје каријере. Овогодишњи ДУК фестивал је затворила Леа Добричић која је својим наступом довела атмосферу до усијања.

Поред такмичања у ролерима и скејту и ДУК пијаце право освежење за све посетиоце овогодишњег ДУК-а биле су и две нове секције, ДУК кидс и плесни окршај hip hop battle које су судећи по посећености привукле огромну пажњу.

Овогодишњи ДУК реализован је у партнерству са Спортским центром Младост и уз подршку града Чачка, а организатори поручују да ће ово постати централни фестивал младих Западне Србије.