Обично после кише дође сунце. И чињеница је да смо сунце и летње температуре поприлично дуго чекали ове године. Такве временске (не)прилике су условиле да градски базени ове године своје капије званично отворе у суботу 8.јуна.

’’Првобитно је било планирано да базени почну са радом 25.маја, како је некада давно и било. Наши радници су предузели све да базени буду спремни за тај термин, али против више силе се не може. Ми смо жељно очекивали летње температуре и потпуно спремни дочекујемо нову сезону, која стартује сутра’’ – рекао је директор СЦ Младост Милош Стеванић.

У спортском центру се труде да сваке године на неки нови начин обогате садржаје који се у купалишној сезони нуде бројним посетиоцима.

’’Ове године смо потпуно уредили плато код два базена за непливаче. Тиме смо повећали површину за сунчање, али и улепшали овај део базена. Постављен је и нови монтажни објекат на улазном платоу, који ће служити за потребе Студентског центра, али и службе обезбеђења. Трудимо се да сваке године направимо помак, и искрено се надам да је пред свима нама једна лепа и успешна купалишна сезона’’ – закључује директор Стеванић.

Цене улазница се нису промениле у односу на прошле године. Дневна карта је 150 динара, месечна 2000, а сезонска 4000 динара. Радно време базена је од 8,30 до 19 часова, док ће кроз десетак дана купалишни дан трајати до 20 сат. Из СЦ Младост позивају Чачане да летње дане у што већем броју проводе на базенима, али и да својим понашањем дају допринос успешној купалишној сезони.