Један од препознатљивих и врло битних садржаја купалишне сезоне на градским базенима је школа пливања. Ова традиционална десетодневна обука, која је у годинама иза нас изнедрила на хиљаде нових пливача, стартоваће у новој сезони у понедељак 17.јуна. И ове године лиценцирани инструктори ће се потрудити да уведу пре свега најмлађе суграђане у тајне пливања и самог боравка у води.

„Одлучено је да са новом сезоном почнемо у понедељак. Купалишна сезона је стартовала када су временски услови дозволили, вода се у базенима пристојно загрејала, тако да су испуњени услови за почетак школе пливања. Ове године школом пливања ће бити обухваћени полазници рођени 2012. године и старији. Поред тога уколико буде интересовања образоваће се и група за стилове пливања. Подсећам да смо прошле године због лошег времена имали великих проблема у самој реализацији школе пливања, али ове године очекујем доста бољу сезону. Позивам родитеље да на време упишу децу, да се придржавају правила која важе за све полазнике и подсећам да ћемо радити у више смена, тако да ће бити довољно времена да сви заинтересовани савладају тајне пливања’’, рекао је координатор Драган Савковић.

Школа пливања ће се одвијати у терминима од 8:30 до 10:00, односно од 19:00 до 20:30 часова. Цена за једно дете је 2.000 динара, уколико двоје деце из исте породице похађа школу пливања платиће заједно 3.000 динара, а треће дете из једне породице која има три полазника ће имати бесплатну обуку.

Све додатне информације везане за школу пливања можете добити путем телефона 064/641 27 85.