На атлетској стази Спортског центра „Младост” данас је, после четири године, одржан крос РТС на коме су учествовале све предшколске установе, основне и средње школе из Чачка.

Помоћник Градоначелника за област друштвених делатности Владан Милић прогласио је крос отвореним и захвалио се Спортском центру Младост и чачанском Спортском савезу на уложеном труду.

„Данас је у Чачку празник за очи када је у питању спорт, и мислим да ћемо послати лепу слику из града на Морави. Надам се да ће на овим теренима поред кроса РТС бити организован неки крос Балкана и Европе”, каже Вукајловићева иначе бивша атлетичарка.

Радослав Рале Симић спортски новинар и коментатор РТС, промотер овогодишњег кроса каже да је Чачак фантастично организовао овај сусрет.

„Поготову то показује трке најмлађих из предшколских установа. По трци има 350 деце. Свака час граду Чачку, Спортском савезу Чачак, Спортском центру Младост, професорима, васпитачима сви су они заслужни за данашњи амбијент јер је ово права будућност не само атлетике и спорта него и да постану добри људи”, каже Симић.

На кросу РТС било је око три хиљаде учесника који су се такмичили у 26 трка, где је најкраћа на сто метара а најдужа на хиљаду. Трке се одржавају по старосним категоријама а дечаци и девојчице трче одовојено. За најбоље обезбеђене су медаље и пехари.