Иако краћа него претходних година купалишна сезона на градској плажи ће и ове године имати садржаје, за које верујемо да ће постати традиционални. За уторак 14.август је планирано такмичење у препливавању Мораве. Ова спортска манифестација је први пут одржана прошле године уз учешће око 40 пливача.

“Са овом манифестацијом за коју верујемо да ће заживети и бити све масовнија смо почели прошле године. За уторак смо планирали друго такмичење у препливавању Мораве. Позивамо све заљубљенике у Мораву да узму учешће у овој лепој манифестацији. Препливавање ће бити одржано у мушкој и женској конкуренцији, а могу се пријавити сви они који сматрају да безбедно могу препливати језеро по ширини. Старт ће уследити са новог плажног платоа на левој обали, док ће циљ бити на супротној обали градске плаже. За најуспешније у обе конкуренције смо обезбедили пригодне награде, док ће сви учесници добити диплому, као знак сећања на учешће у овом такмичењу. Обезбедили смо спасилачку и лекарску службу, верујемо да ће бити и доста посматрача и надамо се да ће ово такмичење бити још један од лепих садржаја на градској плажи“ – рекао је испред СЦ Младост Драган Савковић.

Сви заинтересовани пливачи се могу информисати и пријавити на број телефона 064/641 27 85. Пријаве за такмичење ће се примати и на градској плажи на дан препливавања, а старт је планиран за 18 часова.