Одбројавање већ може да почне. До почетка трећих по реду Радничких спортских игара града Чачка остало је још четири дана. Од недеље 26.маја сви путеви ће водити ка теренима Спортског центра Младост. У овој јединственој спортско рекреативној манифестацији ће ове године учествовати рекордних 1643 учесника из 80 чачанских јавних и приватних предузећа. Због великог интересовања ове године је проширена лепеза спортских дисциплина. Поред већ устаљених спортова учесници игара ће имати прилику да се надмећу и у стреличарству и трчању на 1000 метара.

У Спортском центру Младост се врше последње припреме како би сви спортски терени били оптимални за одржавање овако масовне манифестације. Новина је да ће ове године такмичења у баскету и одбојци бити на старим теренима, али са новом гумираном подлогом најновије генерације. И такмичари из осталих дисциплина не треба да се брину, јер ће их једноставно дочекати оптимални услови за такмичење.
Иницијативом Драгана Филиповића, директора филијале Дунав осигурања из Чачка које такође учествује на играма, сви учесници ће бити осигурани од евентуалних повреда за време трајања манифестације.

Треће Радничке спортске игре почињу у недељу 26.маја. Свечано отварање игара је на Градском тргу у подне, где ће бројне учеснике поздравити градоначелник Милун Тодоровић. Након свечане церемоније почеће се са првим такмичењима на теренима СЦ Младост. Планирано је да уколико не буде проблема са временским приликама, да се игре окончају 2.јуна.