Четврти ДУК фестивал одржаће се 8 и 9. јуна у Парку Младости у Чачку под покровитељством града Чачка, а у организацији ДУК тима и Спортског центра Младост.

Током два фестивалска дана публика ће моћи да ужива у такмичењу у екстремним спортовима, цртању мурала на десет локација у граду, пазари на ДУК маркету и наравно слуша добру музику. За наше најмлађе посетиоце ове године припремљена је посебан сегмент фестивала ДУК КИДС који ће уједно отворити овогодишњи ДУК у петак, 8. јуна, у 10 часова када ће малишани из предшколске установе Радост са својим васпитачима посетити фестивал и учествовати у интерактивној радионици. Истовремено са радом креће и ДУК пијаца која ће бити отворена оба фестивалска дана од 10 до 22.

У петак увече, музички део фестивала отвориће бенд Четири жати у особе, загревање се наставља уз звезду вечери Рамба Амадеуса, а након наступа Антонија Пушића чачани ће уживати уз Смоке Мардељана, младог репера који своје стихове репује преко олд скул матрице, који звуче као да долазе из кухиње америчких реп легенди. Прво фестивалско вече затвориће београдски састав BAD COPY па посетиоцима остаје да реше чувено питање ,,Да л’ је љубав или пиво“ .


Дневни програми у суботу резервисани су за такмичење у екстремним спортовима, интерактивне дечије радионице одржаваће се у поподневним часовима.
’’Ово је још једна у низу манифестација које се организују на простору Спортског центра Младост. Подсећам да је наша установа активна у организацији манифестација већ од пливања за Богојављенски крст, па преко Кроса РТС-а, Радничких спортских игара и Спортских игара младих полако улазимо у летњу сезону, која ће такође бити богата догађајима на нашим купалиштима. ДУК је фестивал који већ има своју традицију и очекујем да и ове године оправда свој реноме. Позивам све наше суграђане да посете простор парка Младости и уживају у садржајима који ће обележити наредни викенд’’ – поручује директор СЦ Младост Милош Стеванић.

У сарадњи са 2Хот4Стаге фестом, по први пут по Чачку биће организован плесни окршај, хип хоп баттле за све уметнике И љубитеље уличног плеса. За најбоље у категорији предвиђене су вредне награде.

Субота вече опредељено је за електонску музику, а сам програм обећава. Журка почиње наступом Тијане Кабић, често у медијима називана принцезом војвођанске клубске сцене, Тијана је девојка која је за кратко време, својом музиком и харизмом, освојила срца људи широм Србије. Миx пулт је делила са највећим именима домаће сцене, као и са познатим страним извођачима. Журка се наставља уз прослављеног Марка Настића, пионира електронске музике наших простора.
Наша најпознатија дама ди-џеј и продуцент, једна од првих девојка на елецтро сцени Србије која носи епитет тецхно диве, Леа Добричић својим наступом затвориће музички програм фестивала.

„Наш фестивал није само намењен младима у Чачку, ми организујемо фестивал за младе из централне Србије.Од првог дана наш тим се труди да суграђанима обезбеди одличан програм, а цене карата које смо определи у симболичном износу разлог су више да посетите овогодишњи ДУК. Верујемо да су млади, спорт и култура будућност овог града и захваљујемо се свима који су нам помогли и који нас подржавају“ истакла је Александра Јаковљевић, један од оснивача фестивала.

Више о програму скејт такмичења, као и о тачној сатници музичког дела можете сазнати на Фејсбук страници фестивала https://www.facebook.com/dukfestival/ .

Карте за вечерњи програм ћете моћи да купите на улазу фестивала по цени од 300 динара за једно фестивалско вече, док за оба фестивалска дана цена ће износити 500 динара. Дневни програм, као и камп зона су бесплатни и на располагању свим посетиоцима.