Женска јуниорска репрезентација Србије освојила је једанаесто злато на Балканском шампионату, које је данас завршено у Чачку. Изабранице Маријане Боричић у финалу су савладале селекцију Турске максималним резултатом по сетовма, 25:20, 25:18 и 25:20 и наставиле доминацију у овој категорији.

Највећи преокрет у игри српских девојака догодио се баш у првом сету када су Туркиње водиле 17:10. Тада је у игру на месту средњег блокера ушла Јелена Делић и од њеног блока а напада Миросављевићеве, Србије улази у незаустављиви ритам. Поени су се само низали, највише са линије сервиса где су доминирале Перовић и Миросављевић, а прво поравнање догодило се код 18:18. Добра игра домаћих играчица, ношена пуним трибинама дворане у Чачку, наставила се и до 25:20 када је Царићева нападом из “зоне 2”Србији донела вођство од 1:0 у сетовима.

У наставку меча Србије је наставила са доминацијом. Ни у једном тренутку нису дозволиле противницама да се приближе а прва већа разлика била је већ код 7:3 а затим и 18:13. Царићева је била главни поентер Србије али су и све остале девојке играле са великим жаром и као једна. На крају другог периода меча резултат је био 25:18 за Србију.

У трећем сету виђена је изједначена игра противника који су се по десети пут састали у финалу Балканијаде, али на крају је ипак преовладао српски квалитет али и инат. Иако је Србија од самог почетка водила по неколико поена разлике код 17:12 било је јасно да ће злато заслужено отићи у руке српских јуниорки. Последњи поен за Србију освојила је Ана Пејичић ас ударцем.