Иако календарски најтоплије годишње доба почиње за неких двадесетак дана, сведоци смо да временске прилике итекако подсећају на лето. То је био један од основних разлога да руководство СЦ Младост крене са припремама за нову купалишну сезону раније него претходних година. Управо се те припреме приводе крају, па ће на радост бројних Чачана капије градског базена за посетиоце бити отворене последњег дана маја, када их очекује бесплатно купање.


“Временски услови погодују почетку купалишне сезоне па је донета одлука да ове године раније отворимо базен. Такође смо доста пута чули примедбе како се базен некада отварао 25.маја, па је можда и то био један од разлога да донесемо ову одлуку. Са задовољством морам истаћи да је захваљујући максималном залагању радника установе градски базен у потпуности спреман да прве купаче прими већ 31.маја. Тиме је купалишна сезона продужена за три седмице и искрено верујем да ће временски услови бити такви да ће трајати читава три месеца“ – задовољно истиче директор СЦ Младост Милош Стеванић.

У Спортском центру Младост је настављен тренд да се за сваку нову сезону припреме неке новине, које за циљ имају побољшање услова бројних посетилаца.
“Нови садржај је шанк на отвореном у склопу базена који ће свакако побољшати тај угоститељски део, који је и ове године поверен Студентском центру Чачак. Урадили смо реконструкцију зидова на просторијама базена. Мислим да ће наши посетиоци највећу промену приметити у броју лежаљки за сунчање, који је утростручен у односу на прошлу годину и које ће и даље бити бесплатне. Иако нема директне везе са купалишном сезоном ново дечје игралиште свакако представља још једну позитивну новину, посебно што је у склопу њега и нови паркинг за бицикле. Очекујем да и наши посетиоци коректним и безбедним понашањем дају свој допринос, верујем рекордној купалишној сезони“.


Оно што такође интересује бројне посетиоце базена су свакако и цене улазница. О томе директор Стеванић каже:
“Дневна улазница ће и даље бити 150 динара и та цена није мењана годинама. Сезонска улазница ће ове године коштати 4000 динара, док ће месечна бити дупло јефтинија. И наша установа подржава покрет “ТРИ ПЛУС“ па ће ове године бити уведена породична улазница, која ће за вишедетне породице стајати 7500 динара за све чланове и наравно за целу сезону.Чачански Вуковци ће и даље имати право на бесплатне сезонске карте. Цене у школи пливања остају непромењене, тако да сматрам да смо и даље максимално у служби свих грађана Чачка“.
Поред традиционалне школе пливања, Игара на води, новина ће бити и програм Аква аеробика за даме свих доби. На базенима ће као и претходних година бити обезбеђена спасилачка, редарска и лекарска служба која ће бити на услузи свим посетиоцима. Планирано је такође да када се сезона захукта, поједини викенди буду продужени ниоћним купањем које је прошле године дало одличне резултате.
Када је у питању градска плажа и купање на Западној Морави, планирано је да купалишна сезона почне половином јуна.

НОВО РАДНО ВРЕМЕ – ВИШЕ КУПАЊА
Првих петнаестак дана ће представљати увод у купалишну сезону и тада ће базен радити у старом термину од 10 до 19 часова. Од 18.јуна, паралелно са почетком летњег распуста стартоваће и школа пливања која ће се одвијати у малом базену и плићем делу олимпијског базена. Радно време базена ће од тог датума бити од 8,30-20 часова, што ће у пракси значити да ће сви посетиоци имати два и по часа купања више у односу на претходне године.