Крај календарске године је обично термин када се сумирају резултати урађеног у претходних 365 дана. Када се подвуче црта руководство и запослени у спортском центру ‘’Младост’’ апсолутно могу бити задовољни оним што је остало иза њих у 2018.години.

Установа чији је основни задатак да грађанима Чачка пружи услове за здравим начином живота и бављења спортом успешно битише већ 26 година. Подсећамо да је реч о установи која заузима највећи, а можемо с’правом рећи и најлепши део нашег града. Отуда и још већа обавеза руководства и запослених да не изневере очекивања својих бројних посетилаца и корисника.

Када је у питању спортска инфраструктура, сам поглед на спортски центар довољно говори да је било помака. На простору градског базена, тик уз бедем наптављено је ново и модерно дечје игралиште. Граја бројних малишана који се свакодневно играју на њему довољно говори да је та инвестиција била пун погодак. Крајем године на простору Градског парка је отворено реконструисано дечје игралиште највећих габарита у Србији. СЦ Младост уз подршку компаније НИС и града Чачка је учествовао у реализацији овог пројекта.

‘’Наш основни задатак је да бринемо о нашим суграђанима свих доби. До сада смо акценат ставили на наше најмлађе. Нисмо заборавили и оне старије који су у непосредној близини плаже добили леп кутак за шах и стони тенис на отвореном. Трудимо се да из дана у дан побољшавамо услове за бављење спортом свих генерација’’ – рекао је дирецтор СЦ Младост Милош Стеванић.

Доста је урађено и на пољу саме инфраструктуре. Комплекс Градског стадиона о коме такође води рачуна СЦ Младост је добио још један терен са природном травом. Сви терени су ограђени, тако да ово старо спортско здање полако али сигурно постаје један од најуређенијих фудбалских комплекса у Србији. Сви терени имају најновији сyстем заливања, који је такође урађен у 2018.години. Спортска хала Младост постоји већ 13 година и даље представља један уредан и пристојан спортски објекат који користе бројни спортисти. Током лета је урађена реконструкција унутрашњег дела Соколског дома. Стари паркет је реконструисан, као и све унутрашње просторије најстаријег спортског објекта у Чачку. Уложено је доста и у купалишне капацитете. Сређена је плаза на левој обали Мораве која сада представља заиста уређен део за купање. На базену је изграђен шанк на отвореном, сређене су просторије базена, набављен је велики број лежаљки.

‘’Упркос лошем времену задовољни смо купалишном сезоном на базенима. Трудили смо се да нашим посетиоцима обезбедимо већи комфор и боље услове. Реакције су показале да смо успели у томе. Капије градског базена отворили смо 31.маја. Продужили смо купалишну сезону, али и радно време базена што је у пракси значило да су сви посетиоци имали два и по часа купања више у односу на претходне године. Подсећам да су базени изграђени пре више од 40 година, али по оценама стручних људи и гостију са стране спадају у најуређеније објекте тог типа у Србији. Верујем да ћемо и наредних година правити корак по корак ка даљем развоју наших купалишта’’ – коментар је директора Стеванића.

Спортски центар Младост активно учествује и у организацији великог броја манифестација које се одржавају на простору установе. Све то почиње традиционалним пливањем за Богојављенски крст. Следе Радничке спортске игре, ДУК фестивал, Крос РТС-а који смо после четири године вратили у своју кућу на терене СЦ Младост. Ту су и бројна школска такмичења, CITY GAMES игре на води, као новогодишње игре без граница за наше најмлађе суграђане… Капацитети установе су увек на располагању бројним клубовима И удружењима, тако да сви они који се обрате за помоћ било које врсте када је у питању организација спортских и других догађаја наиђу на разумевање.

Пре неколико дана је стартовала нова клизалишна сезона. Садржај којим СЦ Младост завршава једну, а почиње другу годину. И ових зимских дана сви путеви воде ‘’са оне стране бедема’’ где свако за себе може наћи неки од садржаја који ће га испунити и помоћи му да здравије живи.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ‘’АТЛЕТСКЕ СТАЗЕ’’
Атлетски стадион, или како га Чачани од милоште зову атлетска стаза је свакако ‘’срце’’ спортског центра. Овај јединствени објекат је изграђен далеке 1972.године за потребе Армијских игара. Последња реконструкција је урађена 1986.године када је постављен тартан.
‘’Већ годинама је реконструкција атлетског стадиона једно од основних питања. У 2019.години ћемо добити тотално реконструисан атлетски стадион који ће бити урађен по највишим стандардима. Сама инвестиција је изузетно вредна, могу рећи капитална за град. Градско руководство на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем је препознало важност тог пројекта, али и осталих када је у питању рад наше установе. Биће наредне године још нових и лепих изненађења. Кошаркашки и одбојкашки терен уз бедем ће бити урађени са гумираном подлогом, док ће и стари мини пич терен поред фудбалског стадиона добити нову вештачку траву. Све ово има за циљ стварање бољих услова за здрав живот наших суграђана којима овом приликом честитам предстојеће празнике’’ – закључио је најмлађи директор у чачанском јавном сектору.

НА МЛАЂИМА СВЕТ ОСТАЈЕ
’’Чињеница је да смо у претходном периоду највише пажње посветили садржајима за најмлађе. Наставићемо са тим трендом. У 2019.години планирана је изградња нова два дечја игралишта на локацијама Алваџинице и Авеније липа. Мислим да је улагање у најмлађе најоправданије, јер на млађима свет остаје’’.