Данас у јутарњим часовима су спуштене уставе на брани, чиме је формирано језеро. Самим тим су се стекли услови да коначно почне купалишна сезона на градској плажи. Садржај који са великим нестрпљењем очекују многи заљубљеници у Мораву ће од данас бити доступан сваког дана у интервалу од 11 до 20 часова.

“Морам подсетити да смо ми три уставе спустили још 14.јуна са жељом да купалишна сезона почне када је и планирана. У међувремену смо због актуелне хидролошке и временске ситуације били принуђени да подигнемо два затварача на брани како би избегли евентуално плављење простора спортског центра. Побољшањем временске и хидролошке ситуације су се стекли услови за формирање језера и ми смо данас обавили тај посао. У радно време плаже обезбеђене су спасилачка и лекарска служба, које ће се бринути о безбедности купача. Надамо се добром времену и очекујемо да ће бројни Чачани до краја августа уживати у чарима Мораве. Апелујем на све посетиоце градске плаже да воде рачуна о својој, али и безбедности осталих купача, јер је купање на језеру нешто сасвим друго у односу на базен“ – рекао је директор СЦ Младост Милош Стеванић.

Бројни посетиоци ове сезоне могу користити и нову плажу на левој обали Мораве. Постављени су и рукохвати на силазним степеницама у језеро како би се омогућио безбеднији улазак у воду.