У јеку су припреме за организацију четрнаестог пливања за Часни крст на градској плажи у Чачку. Одважни момци и девојке ће четрнаесту годину за редом запливати хладном водом Западне Мораве, у настојањима да пригрле Часни крст. У петак 19.јануара на Богојављење, центар свих збивања у нашем граду ће бити на градској плажи, која ће за ову прилику бити посебно припремљена за верујемо бројне гледаоце и учеснике.

“У току су припреме, јер жеља свих је да ова већ традиционална манифестација протекне на најбољи могући начин. Све припремне радње су у пуном јеку, тако да не сумњам да ћемо Богојављење дочекати потпуно спремни. На градској плажи ће бити постављена велика трибина за гледаоце, уз већ традиционалне рампе за пливаче и свечану бину. И Богојављенска академија која ће се одржати у 19 часова у Дому културе ће ове године имати изузетно богат програм. Очекујемо велики број учесника и још једно пливање за Часни крст у Чачку о коме ће се причати“ – рекао је вд директор СЦ Младост Милош Стеванић.

Заинтересовани пливачи се могу пријавити у просторијама СЦ Младост или путем телефона 064 641 2785. Сви ће бити подвргнути обавезном лекарском прегледу након кога ће добити дозволу за пливање.

Уз Спортски центар Младост организатори традиционалног пливања за Часни крст су Народни музеј и Дом културе. Манифестација се одржава под покровитељством града Чачка и уз благослов цркве Светог Вазнесења.