После 85 дана у уторак ће бити спуштена завеса на летњу купалишну сезону на градским базенима. По свим параметрима сезона се може окарактерисати најуспешнија до сада. Ако узмемо у обзир чињеницу да базени раде од већ далеке 1977.године, утисак је да ће сезона која је управо окончана остати упамћена по највећем броју посетилаца.

“На првом месту морам истаћи да је са аспекта безбедности сезона била беспрекорна. То је свакако најбитније и то је податак који нас све у СЦ “Младост“ чини изузетно задовољним. За осамдесетак купалишних дана кроз капију базена је прошло близу 70 хиљада купача са плаћеним дневним картама. Ако томе додамо наше посетиоце који су купили сезонске или месечне карте, па чачанске Вуковце, долазимо до бројке која до сада никада није остварена. Поносни смо на тај податак, али још једном подвлачим да је упркос толико великом броју посетилаца све било беспрекорно што се тиче безбедности“ – задовољно истиче директор СЦ “Младост“ Милош Стеванић.

Подсећамо да је уз свакодневне садржаје на базенима било и додатних активности. Одржане су игре на води за школарце, а наш град је управо на овом простору био домаћин финалног такмичења “City Games“.

“Жеља нам је да из године у годину обогаћујемо понуду за наше посетиоце. Побољшан је квалитет услуга који се огледа у већем броју лежаљки, као и реконструкцији платоа за сунчање. Овако успешна сезона нам даје још већи подстрек и мотив да и наредних година улажемо у даљи развој базена и чврсто верујем да ће наши бројни посетиоци из године у годину имати све боље услове“.

Дизањем устава на брани у уторак ће бити окончана и купалишна сезона на градској плажи.

“Одговорно тврдим да смо ми као установа која је надлежна за руковођење плажом дали све од себе да се стекну услови за купање. Било је доста околности на које ми нисмо могли утицати и остаје да се надамо да ће већ од наредне године купалишна сезона на градској плажи бити као и претходних година и какву уосталом заслужују грађани Чачка. То је уосталом показала слика са плаже коју је у недељу посетио велики број наших суграђана. Та чињеница показује да смо максималним трудом почели да враћамо поверење Чачана у њихово омиљено купалиште“ – закључује директор Милош Стеванић.