На атлетској стази у склопу Спортског центра Младост 11. маја ће бити одржан традиционални крос РТС-а.

Тим поводом данас је у сали Градског већа одржана конференција за медије на којој су говорили поноћник Градоначелника и председник комисије за спорт Владан Милић, координаторка кроса Ивана Вукајловић и вршилац дужности директора Спортског центра Младост Милош Стеванић.
После четири године паузе крос се враћа на једно место уместо да, као до сада, свака школа организује посебно такмичење. Организатор је Чачански спортски савез а учешће су пријавиле све основне и средње школе са територије Чачка као и предшколске установе.

“После четри године крос РТС-а се враћа кући. Мислим да ће манифестација у потпуности оправдати очекивања. Чачански спортски савез и Град ће учинити све да тако и буде. Припреме су увелико у току и надам се да ћемо бити спремни за 11. мај”, рекао је помоћник Градоначелника и председник комисије за спорт Владан Милић.
Координаторка кроса Ивана Вукајловић је такође задовољна што се крос враћа кући. Верује да ће манифестација бити изузетно посећена и очекује велику масовност самих учесника.

“Крос почиње у 10 часова у целој Србији па тако и у Чачку. Одржаће се 26 трка. Ја сам лично емотивно везана за овај крос јер сам на истом учествовала и пет пута победила у Сремској Митровици. Верујем да ће све протећи у најбољем реду и да ћемо сви заједно уживати тог дана”, истакла је Вукајловићева.
За вршиоца дужности директора Спортског центра Младост Милоша Стеванића крос је од велике важности. Уверава да ће атлетска стаза бити спремна да угости наше најмлађе суграђане.

“Припреме су увелико у току и запослени у Спортском центру Младост свакодневно раде на уређењу како саме стазе тако и околине. Сигуран сам да ће сви који тог дана дођу на крос моћи да уживају. И мени је драго да се крос вратио тамо где му је и место. На нама као организаторима је да учинимо све да ово буде једна прелепа манифестација”, нагласио је Стеванић.


Судећи по најавама 11. маја нас очекује право уживање. Интересовање је велико и очекује се више од хиљаду малишана. Па ко зна, можда се међу њима крију и будући атлетски репрезентативци.