Малишани у Чачку су се на теренима Спортског центра „Младост“ дружили и такмичили у Спортским играма младих

Мај месец протекао је у спектаклима које су приређиване на Спортским играма младих. Ако је судити по данашњим завршним такмичењима Игара, одржаним у Чачку и јун месец биће пун погодак за основце широм Србије. Спортске игре младих данас су на теренима Спортког центра „Младост” окупиле на хиљаде дечака и девојчица. Талентована атлетичарка АК Чачак Ива Зеленовић, утрчала је са бакљом уз аплауз осталих. У присуству Иване Јовановић (председница СИМ Србије), Владана Милића (заменика градоначелника Чачка), Милоша Стеванића (директор СЦ Младост) и других упаљен је пламен пријатељства и Игре су означене отвореним за овај град, а било је лепо чути како сви заједно певају химну Србије.

– Врло смо поносни, јер су Спортке игре младих постале један бренд. Велики број малишана воли и учествује у овом пројекту који првенствено служи како би се деца дружила И стекла нове пријатеље. Чачак се укључио у Караван радости и пријатељства, и биће један од 20 градова у којима ћемо на чак 120 терена организовати Спортске игре младих за 2018. годину. Сваки спорт који се игра је занимљив на свој начин и још једном истичем да су за нас сви победници. Посебно велико интересовање у свим градовима влада за турнире Coca cola куп, где заиста виђамо сјајне потезе и биће феноменално видети најбоље екипе основаца који ће доћи на Државно финале у Београду, од 23. до 29. јула – поручила је Ивана Јовановић, која је обишла све терене где су данас деца играла И дружила се у Чачку.

Члан Управног одбора Чачанског спортском савеза, Ивана Вукајловић рекла је да је град максимално подржао и ову манифестацију као и све остале, које окупљају пуно спортиста.

– После кроса РТС-а, Радничких спортских игара и неколико хиљада учесника и на једном и на другом догађају, исту толику посећеност очекујемо и на овом сјајном такмичењу за децу – део је излагања Иване Вукајловић.

Бранислав Дамјановски главни координатор СИМ за Чачак и координатор Моравичког округа за школска спортска такмичења истакао је да осим активних учесника у Играма, велика је посета деце која само постматрају.

– Лепо је видети младе који у велико броју долазе да подрже своје другаре. Да их бодре а после мечева заједно да се друже. Ове игре заиста доносе радост и захваљујем се челницима СИМ што су се одлучили да И наш град буде део ове манифестације. Велику помоћ добили смо и од градске самоуправе и Спортског центра али и наставника и професора физиочког. Победници су обевештени да их чекају нова уживања у Београду, а надамо се да ће неки из Чачка обезбедити и пут у Сплит, на велико Међународно финале, са децом из окружења – истакао је Дамјановски.