Установа Спортски центар Младост већ годинама традиционална учествује у програму “Заједници заједно“ који финансира Компанија Нафтна индустрија Србије. Ове године наша установа је поднела пројекат за реконструкцију дечјег игралишта и система за заливање у Градском парку у Чачку. Реализацијом овог пројекта наш град ће бити богатији за још једно уређено и модерно дечје игралиште, што ће свакако бити адекватан садржај за простор у Градском парку.

“Ово је четврти пројекат наше установе који је добио подршку Компаније НИС. Подсећам да смо кроз програм “Заједници заједно“ до сада уредили део леве обале Мораве на градској плажи, оградили комплекс Градског стадиона и изградили дечје игралиште и теретану на Љубић кеју. Сматрали смо да треба да се активно укључимо у реконструкцију игралишта у Градском парку. Уосталом, изградња дечјег игралишта на Љубић кеју се показала као пун погодак, па сматрам да ће Чачани који су у великом броју подржали ову нашу идеју бити задовољни њеном реализацијом. Мислим да Градски парк уз простор наше установе представља праву оазу мира и здравља у Чачку и да сви треба да уложимо напор да га пре свега сачувамо, али и унапређујемо из године у годину’‘ – рекао је директор СЦ Младост Милош Стеванић.

Реализација прве фазе пројекта која подразумева изградњу дечјег игралишта би требала да буде до краја ове, док би реконструкција система за заливање била урађена у првим месецима наредне године. Уз велики број наших суграђана који су кроз разне анкете подржали овај пројекат, велика подршка је стигла и од руководства града које је очигледно у Спортском центру Младост препознало правог партнера у реализацији јединог и основног циља – унапређења услова за свакодневно бављење спортом и рекреацијом, а самим тим и здравијим начином живота Чачана свих узраста.