Градоначелник Чачка Милун Тодоровић у друштву својих сарадника, али и најперспективније српске атлетичарке Иване Илић, данас је обишао радове на реконструкцији атлетског стадиона у нашем граду. Том приликом се упознао са динамиком радова на реконструкцији једног од најважнијих спортских објеката у Чачку, изграђеног далеке 1973.године.

“Радови су почели пре два и по месеца, а инвестиција реконструкције атлетског стадиона је 70 милиона динара. Сав новац је обезбедио град Чачак, а радове након спроведеног тендера изводи београдска фирма Пејком са својим подизвођачима. Сто дана је рок за завршетак радова који су поприлилчно обимни јер желимо да урадимо све како треба. Ово је жеља бројних генерација Чачана да добијемо атлетски стадион који испуњава услове за међународна такмичења. Стадион ће имати сва атлетска борилишта и користиће га како активни спортисти тако и бројни рекреативци. Ми ћемо и даље улагати у спортску инфраструктуру како би обезбедили услове за тренинге и такмичења бројним чачанским спортистима“ – рекао је градоначелник Милун Тодоровић.

Представници извођача су упознали градоначелника и његове сараднике са до сада урађеним на реконструкцији овог објекта. При крају је фаза радова која претходи финализацији и постављању нове, најпре асфалтне, а потом и подлоге тартана најновије генерације. Директор СЦ “Младост“ Милош Стеванић, који је свакодневно присутан на овом градилишту је изнео своје утиске о самој важности овог пројекта.

“Ово је један од најважнијих пројеката у склопу наше установе. Познато је да је атлетски стадион једноставно “срце“ спортског центра уз градске базене. Радови иду планираном динамиком и очекујем да ће се испоштовати рокови. Надам се да ће и временски услови послужити за последњу фазу радова, а то је изливање тартана. Када се радови окончају биће обезбеђена двадесетчетворочасовна чуварска служба, а искрено се надам да ће и сви корисници дати допринос да пре свега овакав објекат користимо на прави начин и уједно га сачувамо од пропадања“– рекао је директор СЦ “Младост Милош Стеванић.

Завршетком радова Чачак ће добити атлетски стадион који ће испуњавати све строге захтеве за организацију озбиљних домаћих и међународних атлетских такмичења. Бројни чачански спортисти, али и рекреативци ће имати на располагању садржај који је и до сада био један од најбитнијих у нашем граду. Подсећамо да је последња реконструкција атлетског стадиона урађена већ далеке 1986.године.