Последњи дани децембра су обично резервисани за сумирање оствареног у години на измаку. У наредним редовима празничног издања “Чачанског гласа“ осврнућемо се на рад и остварене резултате у Установи за физичку културу Спортски центар Младост.

Много тога се дешавало у како многи кажу најлепшем делу нашег града. Десно приобаље Западне Мораве од популарних Растока до пешачког моста, је у многоме променило свој изглед. Заслуге за то свакако иду на адресу руководства и запослених у СЦ “Младост“. Доста је новина из дана у дан, али се свакако примећује и добро одржавање старих садржаја, који су ту да Чачане пре свега учине здравијим и расположенијим.

“Сумирајући остварене резултате свакако да можемо и морамо бити задовољни. Доста тога се урадило у години која броји своје дане. Наш приоритетан задатак је да свакако у сарадњи са градским руководством на најбољи могући начин водимо рачуна о спортској инфраструктури у нашем Чачку. Поштено речено задовољство је чути позитивне коментаре суграђана, јер наша установа управо постоји због њих. Ми смо у 2019.години уз свакодневне послове који су приоритет рада установе имали и одређене инвестиције. Завршен је Парк младости, отворени терени за одбојку и кошарку су добили гумирану подлогу најновије генерације, као и теретана поред атлетске стазе. На радост бројних младих фудбалера урадили смо тоталну реконструкцију мини пич терена у склопу градског стадиона на коме смо заменили подлогу од вештачке траве. Сви запослени се максимално труде да одговоре изазовима који нису мали. Подсећам да се простор установе простире на површини од 15 хектара, у склопу кога су Градски стадион, плажа, базени, атлетски стадион, тениски терени, игралишта и теретане на отворенем, терени за мале спортове, парк Младости, клизалиште… Ако томе придодамо спортску халу Младост и Соколски дом онда се може створити слика о обиму посла који за нас траје свих 365 дана у години. Још једном сматрам да је иза свих нас једна година у којој је установа померила своје границе у позитивном смеру“ – задовољно истиче директор СЦ “Младост“ Милош Стеванић.

Више је него очигледно да је актуелно градско руководство на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем препознало важност рада ове установе и да је из дана у дан видљив развој овог дела града.

“Морам истаћи заиста сјајну сарадњу са градоначелником Тодоровићем и његовим сарадницима. Уз да тако кажем свакодневни посао на одржавању и побољшању инфраструктуре, захваљујући пре свега граду наш центар капиталним инвестицијама добија сасвим нови изглед. То ће се видети већ на пролеће када се окончају радови на реконструкцији атлетског стадиона, а потом и реконструкцијом градске плаже која је планирана за 2020.годину. Ми смо као установа апсолутно спремни да се прихватимо свих нових изазова и реализујемо заједничке идеје на задовољство свих корисника, а то су свакако сви наши суграђани, којима искрено желим да у здрављу и весељу проведу предстојеће празнике, а да им година у коју улазимо за пар дана буде обележена успесима на свим пољима“ – истиче најмлађи директор у чачанском јавном сектору.

РЕКОРДНА СЕЗОНА
Један од најбитнијих садржаја је свакако градски базен. У летњим месецима представља омиљено место за бројне Чачане свих генерација.

“Иза нас је рекордна сезона. Ако се узме у обзир да је базен отворен већ далеке 1977.године, онда се може рећи да је то резултат вредан пажње. За непуна три месеца продато је 69.923 дневне карте. Ако се томе придодају сезонске, месечне и бесплатне карте којима дарујемо Вуковце, може се доћи до бројке од око 90.000 посетилаца. Посебно бих напоменуо да упркос толиком броју купача нисмо имали неки већи проблем. Ове године смо реконструисали плажни плато и трудићемо се да из године у годину новим садржајима обезбедимо још већи комфор нашим суграђанима“ – задовољан је Стеванић.

“НОВИ“ АТЛЕТСКИ СТАДИОН
“Атлетски стадион је један од свакако наших најзначајнијих садржаја. Користе га бројни спортисти и рекреативци током целе године. Град је то препознао па је 2019.године након више од три и по деценије почела комплетна реконструкција. О каквом пројекту је реч наши суграђани ће се уверити већ с’почетком пролећа када радови буду окончани. Биће то један од најлепших и најмодернијих атлетских стадиона у Србији, услован за одржавање званичних атлетских такмичења. Биће и даље доступан професионалним спортистима, али и рекреативцима. Сви заједно ћемо имати и један задатак да га правилно користимо и чувамо“.

НА МЛАЂИМА СВЕТ ОСТАЈЕ
Оно што је у последњих неколико година постао један од најпрепознатљивијих садржаја Спортског центра “Младост“ су дечја игралишта, која “ничу“ у нашем граду као печурке после кише.

“Садржаје наше установе користе Чачани свих генерација. Стратегија града и Спортског центра је да се велика пажња поклања здравом одрастању најмлађих. У последње две године смо изградили и реконструисали дечја игралишта у градском парку, на Љубић кеју, поред градског базена, у насељима Алваџиница и Авенија липа. У плану рада за 2020.годину, а у сарадњи са градом планирано је да се изграде или реконструишу дечја игралишта на још девет локација. Желимо да сва деца, без обзира где станују, имају пре свега безбедне, али и лепе садржаје за игру и одрастање“.

МАНИФЕСТАЦИЈЕ 
“Поред основне делатности, наша установа организује или пак активно учествује у организацији великог броја спортско рекреативно кутурних манифестација. Поменућу пливање за Часни крст, радничке спортске игре, Уличну трку и крос, фестивал ДУК, Спортске игре младих, Сити гејмс,  Новогодишње игре без граница… Ту је свакако и велики број манифестација које организују клубови и остала удружења. Свима и даље стојимо на располагању јер желимо да подржимо сваку добру идеју и тако Чачанима омогућимо садржајнији свакодневни живот“.