Око поднева лепа слика на градским базенима. Преко 200 ученика чачанске Гимназије предвођени својим професорима су посетили базен где су бесплатно одрадили часове физичког васпитања. Граја гиманзијалаца и осмеси на њиховим лицима најбоље говоре о пуном поготку ове данашње акције.

“Ми по традицији већи део својих часова реализујемо на теренима Спортског центра Младост. Ове године базени су отворени нешто раније што нас је подстакло да предложимо руководству СЦ Младост да део својих активности одрадимо у води. Ученици су са одушевљењем прихватили ову идеју и мислим да је данашња акција у потпуности успела. Захваљујем се директору Милошу Стеванићу, нашем некадашњем ученику, који је без поговора прихватио овај предлог и верујем да ћемо убудуће још више и боље сарађивати“ – рекао је професор Гимназије Зоран Брковић.

Гимназијалци су више од три сата уживали у благодетима базена. Уз пливање и дружење за већину њих је ово био пр5ви дан купања у овој години.

“Спортски центар је установа која се труди да свих 365 дана буде у служби грађана Чачка. Идеја је потекла од професора Брковића и одмах смо увидели да је на месту. Купалишна сезона је почела 31.маја када смо угостили ученике ОШ “Вук Караџић“ који су такође са својом наставницом одрадили час физичког васпитања. Још увек нису велике гужве и било нам је велико задовољство да угостимо чачанске гимназијалце. Знам да већина њих и током лета редовно посећује базене и ово је заиста било лепо дешавање и за нас и за њих, а уједно сматрам и права увертира за успешну купалишну сезону“ – рекао је директор СЦ Младост Милош Стеванић.

Подсећамо још једном све наше суграђане да је купалишна сезона на базенима почела 31.маја и да ће радно време до 18.јуна бити од 10 до 19 часова. Од тог датума уз почетак школе пливања базен ће радити од 8,30 до 20 часова. Почетак купалишне сезоне на градској плажи је планиран за половину јуна.