У стратегији развоја установе Спортски центар Младост јасно је назначен као примаран циљ побољшање спортске и рекреативне инфраструктуре на простору установе, али и других делова града Чачка. Трудећи се да подједнако задовољимо потребе за здравим начином живота свих узрасних категорија наших суграђана, ипак смо предност дали најмлађима.

Подсећамо да је крајем 2017.године на простору Љубић кеја СЦ Младост кроз пројекат “Заједници заједно“ уз финансијску помоћ Компаније НИС реализовао изградњу модерног дечјег игралишта и теретане на отвореном. Само пар месеци касније на простору уз градски бедем и базене “никло“ је још једно модерно дечје игралиште.

Следећи визију да на млађима свет остаје и да нема бољег улагања од оног у своје наследство и млада поколења град Чачак и СЦ “Младост“ су кренули у још један сличан подухват. Средствима града Чачка је омогућено да још једна модерна дечја играоница, која се налази на самом почетку простора СЦ Младост, у оквиру комплекса Градског стадиона, буде још један садржај који ће обрадовати наше најмлађе суграђане. Уследила је потом и реконструкција дечјег игралишта у градском парку, које по свом садржају и габаритима представља највеће дечје игралиште на отвореном у Србији.

“Јасно је да нема бољег улагања од оног у правилно и здраво одрастање наших најмлађих суграђана. Изградња и реконструкција поменутих игралишта се показала као пун погодак. То најбоље илуструје слика са њих, где посебно у вечерњим часовима све врви од дечје граје. У сарадњи са СЦ “Младост“ данас је почела и реконструкција старог и запуштеног игралишта у Авенији, а за неколико дана креће реконструкција и игралишта у насељу Алваџиница. Деца из ових урбаних делова града ће до краја месеца добити нова модерна игралишта и прави кутак за своју свакодневну игру и задовољство. Ту се наравно нећемо зауставити, јер нам је циљ да деца у свим деловима града буду у равноправном положају и надомак својих домова имају уређен и безбедан део за игру“ – рекла је заменица градоначелника Милица Дачић.