Петак 10.мај 2019.године ће остати упамћен као један од оних дана када је наш град ‘’дисао’’ спортски. Тог лепог пролећног дана одржана је по први пут манифестација занимљивог имена и још атрактивнијег садржаја. ‘’Чачак без граница и атлетска краљица’’ је масовна спортска манифестација, из чије организације су стали град Чачак, Спортски центар Младост и Чачански спортски савез.

Почетак овог целодневног спортског дружења је био на лепо уређеном простору Спортског центра Младост. Традиционални Крос РТС-а је окупио бројне чачанске предшколце и школарце. На атлетском стадиону и околним теренима одржано је укупно 26 трка, а кроз циљ је
продефиловало на хиљаде младих.

‘’Изузетно ми је драго што се традиционални Крос РТС-а већ другу годину за редом одржава на простору наше установе, како је било и у неким ранијим временима. Ми смо се као домаћини потрудили да обезбедимо оптималне услове за такмичење и мислим да су сви учесници задовољни отишли из спортског центра. Посебно бих похвалио предшколце који су били најбројнији, али реално и најатрактивнији учесници кроса’’ – рекао је директор СЦ Младост Милош Стеванић.

Најбољима у свих 26 одржаних трка су уручене медаље и дипломе, а пехари ће красити витрине најмасовнијих школа и вртића. То су освновна школа „Вук Караџић“, Економска школа и предшколска установа Радост.

Након дешавања у спортском центру спортска збивања су се преселила у средиште града. Градски трг је био епицентар поподневних и вечерњих збивања која су започела Јавним часом спорта. Бројни клубови из великог броја спортских грана су се представили великом броју знатижељних Чачана свих доби.

Са првим сумраком су кренула и централна атлетска дешавања у градском језгру. Најпре је уприличена штафетна трка у којој су учествовале екипе чачанских школа и факултета. После занимљиве трке прва три места су освојиле екипе Економска школа, Гимназија и Агрономски факултет. Изванредна идеја организатора је била организација трке задовољства и породичне трке. Сви учесници су награђени медаљама, а очекивања су да наредних година управо ова трка добије сав свој смисао, изласком огромног броја наших суграђана на градско шеталиште и околне улице.

Централни догађај је свакако била Међународна улична ноћна трка ‘’Чачак Гранд Приx’’. Организатори су се потрудили да довођењем квалитетних страних тркача сама трка добије епитет међународне. Трчало се две миље, а упркос јакој страној конкуренцији први кроз циљ је прошао репрезентативац Србије Елзан Бибић.


Овај дан спорта и радости је после уручења награда најуспешнијима И плакета бројним гостима окончан концертом поп певача Жељка Васића.

Организатори још једном изражавају велику захвалност свим учесницима, али И бројним волонтерима И радницима који су се потрудили, а зашто не рећи и успели да оваква манифестација која ће прерасти у традиционалну протекне без иједног инцидента.